Rajtvonalon

Beneveztem és meg is kaptam a fóti polgármester-jelöltek egyik rajtszámát.

Idén októberben, a település polgármesterének megválasztásakor megint nagy a tét, hiszen a következő öt évben több mint húszezer ember tapasztalhatja meg, hogy a „befutó” mit kezd majd az első helyével. Alkalmas-e arra, hogy győzteshez méltóan elviselje a reflektorfényeket, hogy emelt fővel és kellő kitartással odaálljon az igazi rajtvonalhoz?

Mert a valódi megmérettetés csak a választások után kezdődik! Ősszel, amikor a Képviselő Testület megkezdi a munkáját és öt éven keresztül irányítja majd ezt a települést.

Alkalmas lesz-e a következő polgármester arra, hogy összefogja a képviselőket és egyértelműsítse mindenkivel: a 2019-2024-es ciklus nem a pártkatonákról szól majd! Mert nem lehet mérvadó, hogy mit gondol a frakcióvezető és legkevésbé sem lehet fontos, hogy kinek, mi az egyéni érdeke. Nem szabad, hogy számítson a pártlogó, a politikai hovatartozás és az különösen nem, hogy pl. van-e valakinek funkciója a helyi pártszervezetek valamelyikében!

Mert nem lehetnek „jobbos” és „balos” képviselők, csak „fóti képviselők”! Olyanok, akik képviselői esküjükhöz méltóan végzik majd munkájukat Fótért. Olyan emberek, akik alkotni szeretnének, olyanok, akik kifogások helyett a megvalósítási lehetőségeket keresik.

Olyanok, akikre öt év múlva azt mondják majd a fótiak, hogy „végre volt egy jó Csapatunk, nézzetek körül, mennyi minden épült, szépült és fejlődött városunkban”!

Sokan úgy hiszik, hogy ez csak egyéni verseny. Tévednek. Ez elsősorban csapatverseny. Mert együttműködésre alkalmas csapattagok nélkül nem is lehet eredményt elérni. Sem a választások előtt, sem pedig azután, a következő öt esztendőben. Ezt nem nehéz belátni, hiszen egy alkalmatlan polgármester nem lesz képes összefogni a Testületet, a széthúzásra hajlamos képviselők pedig csak a rombolásban érdekeltek.

Ha valakit csak a polgármesteri szék érdekel, akkor az az ember nem a városban gondolkodik. Ő CÉL-ként tekint a pozícióra, ezért saját (!) célja eléréséhez nem válogat majd az eszközökben sem.

Ez hibás gondolkodás, mert ESZKÖZ-ként kell(ene) a polgármesterségre gondolni, hogy közösen elérhessük a CÉL-t, azaz Fót régóta várt fejlődését és fejlesztését.

Ehhez kérek most Önöktől, Tőletek segítséget!

Akik tudnak azonosulni ezzel a gondolatisággal és szeretnének is csatlakozni a mi civil összefogásunkhoz, keressenek bizalommal engem, vagy az egyre erősödő és gyarapodó Csapat tagjait! Én felemeltem a képzeletbeli zászlót és viszem, ameddig kell. Mindazokkal együtt, akik őszintén hisznek a valódi összefogásban. Azokkal, akik a választáskor a neveket nézik majd, nem pedig a pártlogót. Azokkal, akik valóban tenni szeretnének Fótért!

Hamarosan részleteket is közlünk, hogy hol és milyen formában lehet csatlakozni hozzánk. Pártolóként, szimpatizánsként, támogatóként, segítőként és – nem utolsó sorban – szavazóként.

Közös összefogással, valódi Csapatként fogunk győzni! Hiszem, hogy így lesz, mert Fót és lakói megérdemlik a sikert!

Mert én így gondolom. Hajrá Fót!