Mert én így gondolom!

Vannak olyan gondolataim, elképzeléseim és érzéseim, melyeket azokkal szeretnék megosztani, akik tényleg kíváncsiak Madaras Ádámra. Sokan ismernek és tudják, hogy milyen barát, kolléga, sportoló, oktató, társ, apa, azaz milyen ember is vagyok valójában. Sokan, de – Fótra gondolva – biztos, hogy nem elegen!

Eddig nem tartottam fontosnak, hogy ez a kép világosabb és tisztább legyen mindazok számára is, akik Madaras Ádám képviselőt szeretnék megismerni. De a visszajelzések,  a Facebook különböző (Fótot érintő lakossági) oldalain eddig megjelent és – várhatóan a jövőben is megjelenő – torzított, álságos és hazug bejegyzések arra késztettek, hogy „kiírjam” magamból azokat a gondolataimat, melyek képviselői munkám során megfogalmazódtak bennem.

Egyrészt magamnak is írom, hogy mindig emlékeztessen arra, merre visz az általam helyesnek tartott út. Másrészt azoknak is szól, akik tényleg szeretnék megismerni gondolataimat, elképzeléseimet és véleményemet a fóti képviselői munkáról, a képviselői hozzáállásról, az egyéni és csoportos munkáról.

Miről is szól a képviselői eskü? Hogyan kell(ene) tisztességesen és vállalható módon képviselői munkát végezni? Lehet-e  egyéni- és „pártérdekek”-től függetlenül a városért dolgozni? (szerintem igen, sőt kell is!) Egyfajta harcnak kell-e gondolni a bizottsági és testületi munkákat, vagy tényleg csak az számít, hogy ez a város fejlődhessen és a környező településekhez való lemaradását behozhassa?

Nem vagyok tökéletes és hibátlan, ezt én is tudom. De abban biztos vagyok, hogy eddigi képviselői munkám során csakis úgy szavaztam, hogy ne kelljen szemlesütve sétálnom Fót utcáin. Mert hiszem, hogy ez a város és lakói sokkal többet érdemelnek! Hiszem, hogy egy jó vezetővel és egy olyan együttműködő Testülettel, melynek tagjai hozzám hasonlóan tényleg fejlődést és fejlesztést szeretnének, néhány év alatt valóban élhető és szerethető település lehetne Fótból!

Nálam nem az számít, hogy egy-egy előterjesztésnek ki a megalkotója (melyik párt tagja, szimpatikus-e nekem, vagy nem, stb.) hanem az, hogy ez jó-e a településnek, jó-e az itt élőknek?

A fóti Képviselő Testületben – sajnos! – vannak olyan emberek is, akik nem oda valók! Neveket nem említek, elég, ha megnézzük az eltelt időszak történéseit! Sokan teljesen másképp értelmezik azokat a fogalmakat, mint én. Következetesség, célorientáltság, korrektség, alkalmasság, becsület…

GERINC. Nem gumiból, acélból. Még, ha ez így kicsit túlzó is. Nem baj, ez az én blogom, akinek nem tetszik, legfeljebb nem olvassa tovább.

Ebben a Testületben – sajnos – megfélemlíthető, megvásárolható és zsarolható emberek is vannak, akik olyan döntéseket hoznak, amelyeket nem lenne szabad! Véleményem szerint ALKALMATLANOK arra, hogy esküjük szerint ezt a települést és annak lakóit szolgálják. Természetesen vannak kivételek, nem is egy! De ez a város már most sokkal előrébb tarthatna, ha néhány (megélhetési, hatalomvággyal telt, csak a saját meggazdagodását néző, vagy egzisztenciális helyzetét féltő)  képviselő elmenne innen, vagy – annak idején – nem is kezdte volna el  munkáját.

Nem vagyunk egyformák és hiszem, hogy mindenki meg tud változni! De ahhoz, hogy ez a település fejlődjön, gyökeres változásra van/lesz szükség! Nem csak emberekre gondolok, hanem alapos szemléletváltásra is!

Szerintem csak így lehet!

Mert én így gondolom. Hajrá Fót!